Rollkritiska Arbetsbeskrivningar – ett utvecklingsverktyg för dig som brinner för att utveckla dina medarbetare

Rollkritisk Arbetsbeskrivningar – ett utvecklingsverktyg för dig som ledare

Auxentum har utvecklat verktyget Rollkritiska Arbetsbeskrivningar som hjälper dig och dina medarbetare att konkret jobba med tydlighet, delaktighet och eget ansvarstagande.  Verktyget, som stödjer det transformativa ledarskapet, skapar ökad tydlighet och fokus på det som är viktigt för dina medarbetares arbetsroller.

Auxentum-Rollkritiska Arbetsuppgifter
Rollkritiska Arbetsuppgifter ger dig stöd vid medarbetarsamtal, strategisk förändringsledning, vid intervjuer i rekryteringar, organisationsplanering och i arbetet att utveckla grupper mot teamstatus. I våra uppföljningar har vi sett hur organisationer har upptäckt hälsorisker och därigenom kunna arbeta mer effektivt i arbetsmiljöfrågor med stöd av verktyget.

Rollkritiska Arbetsuppgifter som digital lösning

Inom kort kommer verktyget Rollkritiska Arbetsbeskrivningar även finnas i en digitaliserad förpackning. Verktyget används idag av företag inom många branscher. Här nedan kan du läsa vad några av våra kunder säger.

Vad säger användarna?

”Verktyget ger ansvariga chefer och ledare en ökad trygghet i deras roller, inklusive mig själv. Jag ser att verktyget skapar tydlighet och engagemanget hos mina medarbetare har förändrats positivt. Jag ser också att vårt arbetssätt vid rekryteringar har blivit bättre. Konstruktion är jättenöjda!”
Emma
EmmaAvdelningschef Midroc Electro
”I organisationen förändrade vi chefer vårt sätt att prata med varandra när det gällde omfördelning av arbetsuppgifter. Som ledare fick vi även ett verktyg som utvecklade våra medarbetarsamtal att bli mer givande och fokuserade. Medarbetarna i driften upplevde att allt blev tydlig och klart vilket upplevdes positivt. Vi upptäckte att vissa medarbetare hade fått för många uppgifter och med de Rollkritiska Arbetsuppgifterna kunde vi förebygga och reducera stress hos flera medarbetare.”
Therese
ThereseDriftchef, Solid Park
”Nyligen genomförde vi en ISO-certifiering och i det arbetet hade vi nytta av de tidigare utvecklade arbetsbeskrivningarna. Den största nyttan är i mina medarbetarsamtal där både medarbetarna och jag själv ser att allt har blivit så mycket tydligare. Det hjälper medarbetarna att förstå förväntningarna på dem i deras roller i produktionen. För egen del har jag utvecklat mitt sätt att leda i organisationen. Jag är mer sällan insyltad i andras uppgifter än tidigare.”
Sophie
SophieVD, Kvistberga Group AB
Previous
Next

Vill du också skapa ökad tydlighet och ett hållbart engagemang?

Rollkritiska Arbetsuppgifter är verktyget som hjälper dig i ditt dagliga ledarskap på ett sätt som verkligen gör skillnad!  Kontakta mig för mer information om detta verktyg!

Vill du veta mer?

Kontakta mig för mer information om Auxentum och Rollkritiska Arbetsuppgifter.
Kontakt


Facebook


Youtube


Linkedin

Tony Wetter

Jag som skriver här heter Tony Wetter och har ett genuint intresse för företagande, företagstillväxt och ledarskapsfrågor.

Dessa frågor har intresserat mig så länge jag kan minnas. Jag sökte ofta efter den där affärsidén som skulle bli starten på mitt egna företagande som ung, provade en del uppslag och lyckades både bra och mindre bra.

Vid tjugotre bestämde jag mig för att ta upp mina akademiska studier; Civilekonom med Magisterexamen i Organisationsutveckling.

Jag har därefter haft en handfull ansvarsroller som projektledare, VD,
försäljningschef, affärsområdes-ansvarig och jag har även startat och utvecklat egna företag.

Kolla in Linkedin för mer info: www.linkedin.com/in/tonywetter/

2 svar på ”Rollkritiska Arbetsbeskrivningar”

  1. Det är väldigt intressant att, på ytan, enkla verktyg kan ha en så stor inverkan på individer. Med tydliga förväntningar är det ju så enormt mycket enklare att delegera, att ta ”emot delegerade uppgifter”. En annan stor fördel med tydliga rollbeskrivningar och förväntningar är att vi får någonting att tala om; att referera till. Det blir bl.a. enklare att prata om avsteg om det finns en tydligt beskriven förväntan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *